29 Kasım 2010 Pazartesi

Sezon trendlerinden seçmeler



Trençkotlar her sonbahatda olduğu gibi bu sonbaharda modaydı. Ama bu sene krem kahve tonları ağırlıkta sanki.
Ben de sezona uyup üst grubundan biri simli yelek diğeri ince,uzun hırka olmak üzere kahvererengi iki parça aldım.
Ha bi de 5 nolu eteğin kumaşından ama simlisinden bi pantolon aldım.











Vala şimdi sırada yanda gördüğünüz kahverengi çizmeden var. Bi süredir bakıyorum ama nedense hiç biri içime sinmiyor.













Bakın burdaki kahverengi çizme de gayet güzel. Bu sezon da askeri temaların ön planda olduğu giysiler,aksesuvarlar mevcut.

Bu resimleri HaberTürk gazetesinin Cumartesileri yayınladığı alışveriş ekinden sizler için alıp ekledim.
Umarım az çok fikir vermiştir...
Hadi iyi alışverişler :)

27 Kasım 2010 Cumartesi

İçli Köfte 2. deneme,Başarılı!

Selamlar, bayram dönüşü nihayet bir kez daha fırsat bulabiliyorum yazmak için.
Geçenlerde içli köfte denememizden bahsetmiştim. Dayanamayıp ikinci denememizi de gerçekleştirdik. Bu sefer daha güzel oldu, çünkü ben hiç elleşmedim de şekilleri bişeye benzedi böylece :) Tarifi daha önce yazmıştım.
Evettt Cevizli kıymalı içi bulgurdan harcımıza koyuyoruz.






İçi koyup yuvarlak köfte şeklini veriyoruz. Bizimkiler baya bi iri oldu "adam doyuran cinsten" diorum ben :)

Sonra bi tencere kaynar suya atıyoruz toplarımızı. 10-15 dk haşlıyoruz. Geçen sefer kızartmıştık.









Haşlananları tabağa alıyoruz. MMMMmmm vala dumanı üzerinde daha..



Sonra da yanında turşu ve yoğurtla yutuyoruz.
Not: Bizimkilerin duvarı biraz kalın oldu siz ince yapın canlar,daha makbildir ;)

22 Kasım 2010 Pazartesi

Çakma Trufflar ;)



Herkese merhaba, umarım hepinizin bayramı güzel geçmiştir.

Sizlere bayram dönüşü bi truff yaptım, ama çakmasından.Tadı güzel, tarifi de aşağıda;

7 adet kakaolu fındıklı eti top kek
1 ufak su bardağı süt ( 3/4 bardak süt)
1 paket kakaolu creme olenin yarısı
Hindistan cevizi
Pasta süsü

Önce kekleri bir kaba rendeliyoruz.Sonra sütü,creme ole ile çırpıyoruz (içine çok az da kahvaltılık sanadan koydum). Krema halini alınca rendelenmiş kekleri ekliyor ve karıştırıyoruz. 30-60 dk. dolapta bekletiyoruz ki kıvamı sertleşsin. Sonra da böle toplar yapıyoruz. Hindistan cevizi veya pasta süsüne batırıp tekrar dolaba kaldırıyoruz. Az sona benim yapacağım gibi dizi izlerken yanında çayla birer ikişer yutuyoruz. Afiyet olsun :)))

7 Kasım 2010 Pazar

Fincanlar,kupalar part 2




Bu kupayı uzun süre Ankaradaki bölümde kullanmıştım, üzerinde bi uçtan bi uca sevimli hayvanlar var,her biri bölümden birini temsil ediyordu,yani herkes kendine birisini seçmişti :)





Altaki kupayı ise Van'dan almıştım. 2008'de kongre için gitmiştim, müthiş bir kapalı çarşısı vardı. Daha önce de bahsetmiştim. Kupa da oraya özel, üzerinde bir gözü yeşil bir gözü mavi van kedisi var. Bunun tabakları,çaydanlıkları falan da vardı, ama ben almamıştım.




Bunlar da sıradan kupalar aslında ama severek kullandım. İkisini de Migrostan almıştım.


Aşağıdaki fincan ise anneme Almanya seyahati sırasında tanıştığı bir bayandan hediye edilmiş. Pasta takımı da var. Annem de hiç açmadan bana verdi. Kibar bi takım..


Bu fincanları ise bayılarak aldım. Mudo conceptte ilk görüşte vurulup hiç düşünmeden aldığım ürünler, çok ince porselenden üretilmiş, insan kullanırken tedirgin oluyo.




6'lı bir takım bu da.Keşke pasta tabakları da olsa da hemen alsam :) Ortadaki ise benim İngiltereden aldığım oldukça büyük bir fincan. Bu fincanı Newcastle'da okyanusa kıyı bir kasabadan aldım. Orada her hafta sonu antika pazarı kuruluyormuş. Anlayacağınız tam benlik. Bi de hastasıyım bu fincanların ya, hemen zıpladım. Ancak yalnızca 1 tane vardı,baya eski bir üretim ve benim :D



Bu tip desenlere bayılıyorum, anneannemde yemek takımı, kaseleri ve fincanları var,baya orjinal. Bu kupa ise sıradan bir ürün, yani yine Migrostan almıştım :)




1 Kasım 2010 Pazartesi

İçli Köftelerim

Akşam iş çıkışı bişiler atıştırıp öyle geldik eve. Kanallar arası zap yaparken yemekteyizde bir bayan ana yemek olarak içliköfte yapmış. Tabağın etrafını salatayla doldurup ortasına bir tane içli köfte koymuş. Allah akıl fikir ihsan etsin. Bari üç tane falan koy, ana yemek niyetine
yapıyosun.. Neyse ay bi canımız istedi bi canımız istedi anlatamam. Yapardık yapamazdık
derken kendimizi mutfakta bulguru yoğururken bulduk :) Tarifini netten Oktay ustanın sitesinden bulduk.
Fena da olmadı ya 20-30 dk.mızı aldı hepi topu. Az yaptık çünkü. Haşlamaya cesaret edemedik dağılırlarsa diye. O yüzden kızarttık, ama yumurtamız yoktu direk kızarttık, biraz yağlı oldu ama lezzeti harikaydı. Eee bi deneyin derim ;)
Tarif;
Dış kısım:
1 bardak ince bulgur
1 bardak un
1 kaşık salça
Tuz
İç kısım:
500 gr kıyma
1 soğan
karabiber,kimyon,tuz
1 kaşık salça
Soğanları pembeleşene dek yağda kavuruyoruz (tarif 125 gr margarinle demiş ama ben kullanmadım) Kıymayı tuzu,karabiberi,kimyonu, salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. İnce bulguru geniş bir kaba koyup, ılık suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz, bi taraftan da unu. Yoğuruyoruz (ben elimi hiç sürmedim vala kaşıkla ezerek karıştırdım) salçayıda ekleyip karıştırıyoruz. Yumurta kadar koparıp yuvarlak yapıyoruz,içini koyup kapatıp kaynar suda haşlıyoruz (ben dağılır diye direk yağda kızarttım3-5 dk. kadar)
Ben fazla yapmak istemediğimden su bardağını ufak bardak kullandım,kıymayı da 250 gr. aldım. Tabaktaki + 2 tane çıktı :)
www.oktayustayemektarifleri.com adresinde de bulabilirsiniz.