25 Aralık 2011 Pazar

SON ALDIKLARIM VE TAVADA BROWNİE






Merhabalar,
En son aldığım bir kaç objeyi paylaşmak istedim.
Yandaki bir anahtarlık kutusu,antredeki yerini hemen aldı tabi ki.













Alttaki tabloyu ise kurban bayramında Tepe Homedan almıştım. İthal ürünlerde %40 indirim vardı. İki takım banyo seti, 3 tablo ve kaşık-çatal takımı aldım, fincanlardan almamak için zor tuttum kendimi. Çok zarif pasta takımlar ve fincanlar vardı.Alttaki ise üç boyutlu hareketli bir duvar saati. Bunu da Beğendikten geçen hafta aldım,o da mutfakta yerini aldı.
Evet gelelim tavada Browniye,bir okadar bast bir o kadar lezzetli. Bu tarifi takiplediğim bir blogda gördüm "birdemliksohbet" blogunun yaptığı kek harika gözüküyordu. Hemen denedim tabi. Üzerine de eritilmiş vanilyalı dondurma,muz ve turunç reçeli ekleyerek süsledim. Tarife bu linkten bakabilirsiniz http://www.birdemliksohbet.com/tencerede-browni/ Kendisine çok teşekkürler :)

Üşenenler için buraya da ekliyorum;
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı (tepeleme) kakao
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
80 gr bitter çikolata
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı fındık içi (Süslemek için)
25 cm çaplı tava
Üşenmeden yapın,şimdiden afiyet olsun

24 Aralık 2011 Cumartesi

NAR&YENİ YIL&ANKARA

Heyoo haftaya Ankaradayım!
Valla burnumda tütüyodu yine, kendime şaşıyorum aslında 40 yıl düşünsem bu kadar özleyeceğim aklıma gelmezdi. Mesela pcde çalışıyorum bi anda gözümün önünden tandoğandan geçişim geliyor, yemek yapıyorum bir anda sakaryada hostadayım, kattlea su koyuyorum kuğuludan iniyorum... valla komik ya da trajikomik mi demeliydim?!
Her nekadar bloğumu yeni yıl moduna sokmuş olsam da daha hala evi süsleyemedim.
Mini bir yıl başı çamımız var zaten süslü bir şekilde kaldırmıştım, tek yapacağım onu içerden çıkarıp odaya getirmek ama nedense bi tembellik hali var üzerimde. Yoğun bir hafta geçirdim, büyük bir sınav atlattım, proje girdim, dosya hazırladım, misafir ağırladım ve nihayet haftasonuna kavuştum!!!
Her yıl yılbaşı öncesi parlak narlardan, kapıya asılan mini çelenklerden ve noel babalı çoraplardan almak istiyorum. Bi de evde nar patlatmak ama burada olmadığımdan kalıyor. Bu sefer patlatıp öyle gidicem. Bilirsiniz nar patlatmak yeni yılda eve bereket gelsin diye yapılır.
Bu arada Trendyoldan 20 Tl çekim var ama hala ne alacağıma karar veremedim :/ Ankaraya gidip deli gibi alışveriş yapasım var zaten burada kendimi tutuyorum. Geçen mangoda ve mudoda indim vardı. Mangodan bir kırmızı pantolon aldım 30 TL, Mudodan da dantel bir bluz aldım 19 TL, Mangoda harika hırkalar vardı ama beden kalmamıştı, bir an önce gidin derim :)

13 Aralık 2011 Salı

TİRAMİSU YAP




Bayılırım Tiramisuya,hele Siboşum yapmışsa tadından yenmez.


Bense daha ziyade kremasıyla vs.ile uğraşamam,sabırsız olduğumdan, farklı puding çeşitlerini azıcık modifiye ederek çakmasını yaparım, daha doğrusu yapardım taki Dr.Oetker Tiramisu Yap'ı keşfedene kadar.Vallahi enfes oluyor. Hem de pişirmeden 3 dk da sütle çırpıyorsunuz harika bir krema çıkıyor ortaya,hem badem hem de nescafe aromalı. Kedi dillerini dekahveyle ıslatıp araya dizdiniz mi of of of.. Pazar günü yaptım dün gece bitti. İki kişi olmanın en güzel yanı pastanın en az yarısı sana kalıyor :)


Bir an önce deneyin derim.



isteğe ... kala




Daha önceki istiyorum içerikli yazımda sözünü ettiğim şeylerden birisinin olması için en azından iki aşama halloldu. başlıkta isteğe ... kala dedim çünkü eğer işler yolunda giderse 1 yok gitmezse 100 kala... Bu süreçte şunu bir kez daha anladım ki hayatta bi tip adam var her şeyi yokuşa süren, engeller yaratan; bi tip adama var her şeyi kolaylaştıran, çareler bulun ve en sonunda halleden.. Umarım bundan sonrası hep ikinci tip adamlara denk gelir. Dua edin,şans dileyin lütfen :)



Bugün hava güzel, kar var ama güneş de var. Uzun zamandır dışarıda çay içmemiştim, baya bi yürüyüp oturdum güzel bir cafeye, bi kaç arkadaşı aradım gelin diye, herkesin işi başından aşkın.




Bi kedicik yaklaştı sonra, iki sırnaştı en sonunda sevdirtti kendini, bu ona da bana da iyi geldi. Uzun zamandır kedi, köpek,at vs. ile zaman geçirememiştim. Şimdi bu cümle tuhaf gelmiş olabilir size, ama ben veteriner hekimim aslında. Öğrencilik yıllarım bilhassa intörnlük yıllarım bu tatlı dostlarımızla birlikte geçti. Özlemiyorum desem yalan olur...



Neyse yılbaşı yaklaşıyor, yine her yıl olduğu gibi içimi sevinç kıpırtıları sarmaya başladı bile. İnşallah son hafta Ankaraya gideceğim.Tüm arkadaşlarımı çok özledim, eğlenceleri, partileri, konserleri çok özledim. Bu yıl da yılbaşı zamanı yurtdışı hayal oldu, darısı yeni yıla inş :)