1 Kasım 2010 Pazartesi

İçli Köftelerim

Akşam iş çıkışı bişiler atıştırıp öyle geldik eve. Kanallar arası zap yaparken yemekteyizde bir bayan ana yemek olarak içliköfte yapmış. Tabağın etrafını salatayla doldurup ortasına bir tane içli köfte koymuş. Allah akıl fikir ihsan etsin. Bari üç tane falan koy, ana yemek niyetine
yapıyosun.. Neyse ay bi canımız istedi bi canımız istedi anlatamam. Yapardık yapamazdık
derken kendimizi mutfakta bulguru yoğururken bulduk :) Tarifini netten Oktay ustanın sitesinden bulduk.
Fena da olmadı ya 20-30 dk.mızı aldı hepi topu. Az yaptık çünkü. Haşlamaya cesaret edemedik dağılırlarsa diye. O yüzden kızarttık, ama yumurtamız yoktu direk kızarttık, biraz yağlı oldu ama lezzeti harikaydı. Eee bi deneyin derim ;)
Tarif;
Dış kısım:
1 bardak ince bulgur
1 bardak un
1 kaşık salça
Tuz
İç kısım:
500 gr kıyma
1 soğan
karabiber,kimyon,tuz
1 kaşık salça
Soğanları pembeleşene dek yağda kavuruyoruz (tarif 125 gr margarinle demiş ama ben kullanmadım) Kıymayı tuzu,karabiberi,kimyonu, salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. İnce bulguru geniş bir kaba koyup, ılık suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz, bi taraftan da unu. Yoğuruyoruz (ben elimi hiç sürmedim vala kaşıkla ezerek karıştırdım) salçayıda ekleyip karıştırıyoruz. Yumurta kadar koparıp yuvarlak yapıyoruz,içini koyup kapatıp kaynar suda haşlıyoruz (ben dağılır diye direk yağda kızarttım3-5 dk. kadar)
Ben fazla yapmak istemediğimden su bardağını ufak bardak kullandım,kıymayı da 250 gr. aldım. Tabaktaki + 2 tane çıktı :)
www.oktayustayemektarifleri.com adresinde de bulabilirsiniz.

2 yorum:

SİHİR dedi ki...

ağzımın suyu teee pc me aktı yaaa offf nasıl canım çekti...

PaPErDeLiE dedi ki...

ay yakın olsak, bi tabak olmasa da yarısını yollardım keza anca bi tabak yapabildim :P
tarif çok kolay yarın bi deneyin derim sadece yarım saatinizi alır,kolay gelsin :)