10 Aralık 2010 Cuma

Şimdi de çakma TİRAMİSU :)

"Yaşasın kış geldiii" diye söze başlamak istiyorum, kar yağışını öle çok özledikki 4 gözle bekliyorduk. Bence yılbaşına yakın mutlaka yağmalı, hatta yılbaşı gecesi de lapa lapa devam etmeli...

Kış geldi havalar çook soğudu, iş dönüşü şölee kahveli kahveli bi pasta olsa yanında da sıcak sıcak cappucinolar olsa da yumulsak diye geçirdik içimizden ama o yorgunluğun üstüne inanın hiç uğraşmak istemedim ve işin kolayına kaçarak çakma tiramisu yapmaya karar verdim.

Kedi dili,süt ve vaniyalı puding işimi gördü :)

Yarım bardak sıcak suya 2 kaşık süt, 1 kaşık nescafe, 1 kaşık toz şeker ekleyip karıştırarak şurubunu hazırladım. Kedi dillerini tek kat dizdikten sonra bu şuruptan üzerlerine döktüm, hemen yumuşadılar. (kaşık: yemek kaşığı).









Vanilyalı pudingi 3 bardak yerine 2 bardak sütle yaptım ki koyu olsun. Sonra pudingi kedi dillerinin üzerine sürdüm. İkinci kat kedi dillerini dizip tekrar nescafeli şurupla ıslattım ve üzerini pudingle kapattım.

(aslında eskiden hazır tavuk göğsü alıp pişirir içiner de labne ekler,mikserler kullanırdım ama bugün dediğim gibi uğraşasım gelmedi)

Kakaoyu da süzgece dökerek pastanın üzerine serptim.

Tadına akşam eşim gelince dizi keyfi eşliğinde bakacağız, dilimler sizlere de sunarım dostlar, yada sizler de üşenmeden hemen yapın aynı saatlerde ne kadar uzakta olsak da birlikte tüketelim :)

Herkese keyifli bir cuma akşamı diliyorum...

2 yorum:

Sevtap dedi ki...

Çakma makma ama çok lezzetli oluyor ellerine sağlık.

PaPErDeLiE dedi ki...

Teşekkürler karabidikim, tadı da fena diildi cidden :)